Årets svenska vinambassadör

Vingården i Klagshamns pris Årets svenska vinambassadör instiftades 2015 och delas ut till den eller de personer som under året visat ett engagemang utöver det vanliga att sprida kännedom om svenskt vin.

 

The award Årets svenska vinambassadör was instituted by Vingården i Klagshamn in 2015 and is presented to the person (or persons) who, during the year, has shown outstanding and extraordinary dedication in promoting Swedish wine.

Årets svenska vinambassadör 2016!

 

För andra året i rad delas priset ut av Vingården i Klagshamn och i likhet med förra året så delas det ut till den eller de som under året visat ett engagemang utöver det vanliga gällande svenskt vin. 2016 går priset till Victor Fuentes, sommelier på Swedish Taste i Göteborg.

 

Juryns motivering: "Victor har med hjärta, lekfullhet och kompetens tagit in svenskt vin i finrummet. Med sin brinnande entusiasm och sitt opretentiösa sätt har han satt svenskt vin i rampljuset och visat på dess förträfflighet som måltidsdryck."

 

Stort GRATTIS Victor!

Årets svenska vinambassadör 2015

 

Det är med stor stolthet vi tilldelar Mattias Säfwenberg Aludden Providôre titeln Årets svenska vinambassadör 2015.

 

Juryns motivering: "Mattias har under året erbjudit sina gäster ett fantastiskt utbud av olika svenska viner, arrangerat en svensk vinmässa samt hållit provningar med svenska viner. Mattias kunskap och entusiasm har inspirerat Aludden Providôres gäster att upptäcka svenskt vin".

 

Än en gång: Stort GRATTIS Mattias!

2014 © Vingården i Klagshamn, grundad 2001