Här kommer från och med månadsskiftet Maj/Juni att komma recept, skapade av Sandra Palmqvist, att läggas upp. Recepten är framtagna till att passa våra viner och varje recept kommer tillsammans med ett vintips.


Självklart så kan ni ju själva testa er fram med olika viner. Smaken är ju så individuell. 


Recepten är skapade av Sandra Palmqvist och fotografierna är tagna av Charlotte T Strömwall

Här är en liten presentation av Sandra.


Namn: Sandra Palmqvist

Ålder: 47 år ung

Familj: Sambon Daniel, hundarna Nisse & Bosse, katten Kisen och en stor släkt

Bor: Norraby i Skåne. Uppväxt i Lövestad.

Erfarenhet: 30 års matkunskap. 20 år som kock. Både i Sverige, USA, England och Syd-Afrika. Allt från korvkiosken/sommarkrog när tonåring och började sommarjobba vid 16 års ålder, till anställningar på finkrogar och kvartershak. 12 år som matredaktör, receptutvecklare och matstylist för media.

Instagram: @sandrasskafferi

Hobbies: " - Mat & vin, böcker (älskar deckare), film och serier och ska strax dra igång "projektträdgård" som för tillfället bara är en leråker p.g.a nyligen byggt och flyttat till hus. Och husdjuren tar en del tid av dygnets timmar."

Livsmotto: "Här och nu"

Bästa fredagsmyset:"- Definitivt ost & vin!"

Favoriträtt: "- Ovan? Jag är inte knusslig, men har ingen specifik favoriträtt. Äter det mesta. Utom ostron. Det avskyr jag. Och man ska aldrig underskatta en korv med bröd!"

Musik:"-Radioskval (P4 Kristanstad) när jag sitter och skriver, country när jag lagar mat. Men även Thåström, 70-talsrock, Sarah Klang och Lars Winnerbäck."

Kuriosa: Är en del av den internationella juryn i World Cheese Awards, där en vinnare skall koras av ca 5000 ostar från hela världen. Ett ärofyllt uppdrag som jag hoppas jag får fortsätta med.

Har dykcertifikat. Dykt mycket på västkusten i Sverige, även Egypten och Maldiverna.

Ser nästan alla musiktävlingar oavsett genre.

Blev rekryterad och intervjuad till att sitta i juryn i Sveriges Mästerkock. Dock var det Mischa Billing som knep den platsen den gången.

Åkte på en kitesurfingresa till Marocko (utan att riktigt veta vad det var...) kom hem med +200 blåmärken på kroppen och kotförskjutningar i nacke och rygg. Men roligt var det!

Ägde vid ett tillfälle över 600 kokböcker. En del är nu bortskänkta.

Tävlat och kom till final i SM för kvinnliga kockar (trots att jag inte gillar att tävla i mat).