Om oss...


Ett härligt, galet intresse för vin och allt omkring detta gjorde att vi kastade oss ut i det okända och valde att starta en vingård här i Sverige med allt vad det innebär. På denna resa har vi lärt oss ofantligt mycket om just vin, vinodling och vinframställning. Våra semesterresor har gått till olika vindistrikt. Samtidigt som vi har fått mycket kunskap och erfarenhet med oss i bagaget hem, har vi också lärt känna fantastiska människor på alla dessa resor.


Att odla vin är för oss inte bara ett vanligt jobb, för oss är det en livstil.


I vårt team ingår även Nils. Han är aktiv i Munskänkarna, har läst WSET 3 samt studerat viticultur i Bologna, Italien. och Soft pruning på Simonit & Sirch, även detta nere i Italien. Nils har även börjat ta hand om våra besök och är väldigt uppskattad. Vingårdens tjänster


Förutom att göra viner som vi säljer via Systembolaget och till restauranger samt har besöksverksamhet under säsong, så utför vi även andra tjänster: 


  • Plantleverantör, Godkänd av Jordbruksverket
  • Försäljning av vinerieutrustning
  • Försäljning av vingårdsmaterialVinplantor


Vi är sedan 2003 godkända av Jordbruksverket att producera och sälja vinplantor samt att utfärda växtpass på dessa. För att säkerställa leverans av era plantor råder vi att beställning görs i god tid.

Vi tar fortfarande upp beställningar på vinplantor för 

leverans våren 2023.


Vineriutrustning


Vår samarbetspartner är SSP i Slovenien och vi är återförsäljare av deras produkter. Många av våra kunder har specialbeställt sina tankar; är man ute i god tid så ska det inte vara något problem.


                http://www.ssp-edelstahlprodukte.comKonsultation


Funderar ni på att starta en vinodling i Sverige, så hjälper vi gärna till med planering och uppstart. Det kan vara allt ifrån val av sorter, plats, gödsling,  uppbindningssystem, radavstånd- och orientering till frågor om de årliga arbetsmomenten i vingården.


Genom åren har vi väglett och stöttat 100-tals vingårdar att starta upp och komma vidare på sin vingårdsväg. Erfarenheten talar sitt tydliga språk - kommer man fel från början så är det svårt att lyckas med vinodling i Sverige.


Vi bistår även redan etablerade vinodlingar. Vi åtar oss dock endast ett mindre antal sådana projekt per år. Dessa projekt förnyas oftast löpande, år för år, så för allas skull vill vi be er att en intresseförfrågan inkommer i god tid, senast året innan det planeras att genomföras. 


Vid intresse, var god kontakta oss för vidare information.